KIRMIZI KÖFTE.
MALZEMELER:
1/2 kilo hindi kıyması
1 dilim kenarları alınmış bayat ekmek
100gr düvülmüş ceviz
2 yumurta sarısı
İyice çırpılmış 2 yumurtanın akı
Tuz ve karabiber
Kızartmak için zeytinyağı
Yarım kilo kırmızı etli biber
YAPILIŞI:
Ekmeği suda bekletin vfe sıkarak hindi kıymanın içine karıştırın.
Yumurta sarısı ceviz. tuz ve karabiberle karıştırarak
köfteleri oluşturun.
Bu yaptığınız köfteleri ızgarada kızartın.
Közlenmiş kırmızı biber ile bohça şeklinde kapatın.
Tepsiye dizin ve 5 dakika fırında tutup sıcak olarak yanında süzme
yoğurt ile servis yapın.
FIRINDA DOMATES DOLMASI
MALZEMELER:
3 tane patlıcan
8 tane büyük domates
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için yağ
1-2 diş ince doğranmış sarmısak,
10-15 yaprak taze nane
1 kaşık ince doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları soyalım ve birer cm kalınlığında dilimleyelim.
Tuzlu suya koyup bir saat kadar bekletelim. Fırını 180 dereceye
ısıtalım. Domateslerin üst kısımlarını keselim ve alt kısmın içini kaşıkla
çıkaralım ve bir kenara ayıralım. Kabuklu kısımların üzerine yağ ve tuz
serpelim . Bir fırın kabına koyup fırında 10 dakika pişirelim. Tuzlu sudaki
patlıcanları yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayalım. Yağı geniş bir tavada kızdırıp
patlıcanları yumuşayıncaya dek kızartalım. Patlıcanları irice doğrayıp
maydanozun yarısını, nane yaprağını ve defne yaprağını bir kaba koyup
iyice karıştıralım. Domatesleri bu karışımla dolduralım. Üzerine kalan
maydanozuda ekleyip tekrar fırına koyalım ve 5-10 dakika kızartalım. Sıcak
olarak servis yapalım.
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ
MALZEMELER:
250 gram yağsız kuşbaşı et
Yarım kilo bezelye
1 tane orta boy soğan
3-4 tane orta boy patates
3-4 tane orta boy havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşağı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Eti düdüklü tencereye koyup kendi suyunu çekene kadar
kavuruyoruz
Sonra yağını koyup biraz daha kavuruyoruz.
Küçük doğranmış soğanı ekleyip soğanlar solana kadar kavurmaya
devam ediyoruz. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip sıcak suyuda koyduktan
sonra düdüklünün kapağını kapatıp 25-30 dk pişiriyoruz.
Bu arada havuçları 1-2 cm'lik yarım halkalar halinde, patatesleri
2 cm'lik küpler halinde doğruyoruz. Et piştikten sonra bezelyeler
konserveyse bezelye, havuç ve patatesleri beraber koyup düdüklüyü
kapatmadan sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Donmuş veya taze bezelye daha geç piştiği için et pişirme süresini
biraz azaltıp diğer sebzelerden önce bezelyeyi etle bir miktar pişirip, sonra
diğer sebzeleri ekliyoruz. Patates ve havuç su çektiği için yemeğin suyu az
gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Bende bir internet sitesinden almıştım bu tarifi çok güzel ve
lezzetli bir yemek. Yapıp paylaşanlara teşekkür ederiz.
AFİYET OLSUN.
FÜME PEYNİRLİ FIRINDA PATATES.
MALZEMELER:
8 adet büyük patates
2-3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı tereyağı
70 gram füme peyniri
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI:
Fırını 225 dereceye ayarlayalım.
Patatesleri yıkayıp soyalım.
Altından düzce bir parça keselim ki tepside daha iyi dursun
yuvarlanmasın.
Patatesleri kesme tahtasına alıp,başından sonuna kadar dilimler
gibi ama tam kesmeden yol yol keselim.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye patatesleri düzenli olarak
dizelim.
Sarımsakları rendeleyip tereyağı ve zeytinyağı ile
karıştıralım.
Patates dilimlerinin aralarına sürelim.
Karabiber ve tuz serpip dilimlediğimiz füme peynirinide
patates dilimlerinin arasına yerleştirelim.
40 dakika pişirelim. Patateslerin dışı gevrek içi yumuşak
olacak.
Arzu ya göre üzerine kaşar rendesi de konulabilir.
AFİYET OLSUN.
FIRINDA BİBER DOLMASI (bulgurlu)
MALZEMELER:
yarım kilo iri çekilmiş orta yağlı kıyma
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 fincan zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
6-7 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
Yeşil ve kırmızı dolmalık biber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Biberlerin tepe kısmı keserek tohumları temizleyelim.
Domatesin kabuklarını soyalım ve incece doğrayıp
hazırlayacağımız içe katalım .
Diğer taraftan kıyma, ince kıyılmış soğan ve sarımsak, biber
salçası, domates salçası, tuz ve baharatları derince bir kaba koyup iyice
karıştıralım. 1 su bardağı bulgur ilave edelim.
Doğranmış domatesleri su ve zeytinyağını da
ekleyip tekrar karıştıralım.
Biberleri çok bastırılmadan dolduralım. Üzerine biberlerin
saplarını kapak yapalım.
İşlemi böylece tamamladıktan sonra, bir tepsiye salça
sürelim.
Üzerine doldurduğumuz biberleri dizelim ve tepsinin yarısına kadar
su ilave edelim.
Üzerine aliminyum folyo ile kapatıp, fırında pişirelim.
Piştikten sonra folyoyu kaldırıp, dolmaların üzerini hafif
kızartalım.
Yemeğimiz servise hazır vede iştah açıcı gözüküyor. Eee hadi
buyrun afiyet olsun..:)
HAVUÇLU KIRMIZI FASULYE ÇORBASI
MALZEMELER:
500gr. konserve kirmizi fasulye(Konserve sevmeyenler önceden
haşlanmış fasulye kullanabilir)
2 tane orta boy patates
2 tane büyük havuc
1 sogan
1 tane kırmızı etli biber
yag
tuz
kirmizi biber
karabiber
YAPILIŞI:
Soğanları , kırmızı biberi ve havuçları küçük küçük doğrayalım.
Bir tencereye yagi kücük doğranmış soganlari ve
doğranmış kırmızı biberi ekleyip kavuralım.,
Soğanlar pembelesmeden kücük küp halinde dogradigimiz
havuclari ilave edip karistirarak kavuralım. Havuclarin renkleri degisene
kadar. Ardindan salcayi ekleyip tekrar bir iki defa karistirdiktan sonra
patates ve kirmizi fasulyeleri ekleyelim.
Üzerini aşacak kadar su ilave edip, baharatlarinı ve
tuzunuda katip pismeye birakalım.
Havuclar ve patatesler yumusayana kadar pişirelim.
Lezzetli ve sağlıklı bir yemek. misafirler içinde sofaralar içinde
bir değişiklik.
Eminim lezzetinden memnun kalacaksınız.
.Afiyet olsun.
MALZEMELER:
2 büyük boy tatlı patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı kekik
Bir tutam tuz ve biber
1 demet kıvırcık marul
Yarım çay bardağı çekirdek içi
1/4 su bardağı kurutulmuş kızılcık
Üzerine nar ekşisi
HAZIRLANIŞI:
Tatlı patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp yıkayalım.
Üzerine zeytin yağı ve baharatları serpiştirip güzelce
harmanlayalım.
Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yayalım.
400 derece önceden ısıtılmış fırında pişirip
kızartalım.
Kıvırcıkları elimizle istenilen büyüklükte parçalayalım.
Üzerine nar ekşisi tuz ve bir yemek kaşığı
kadar sıvıyağ ekleyip karıştıralım.
Daha sonra patateslerimizi kızılcıklarımızı ve çekirdek içlerimizi
ekleyelim .
Salatamız servise hazır.
AFİYET OLSUN
KABAK PÜRESİ.
MALZEMELER:
1 orta boy kabak
1 su bardağı süt
2 vanilin
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı kıyılmış ceviz
HAZIRLANIŞI:
Kabağı soyup küp küp doğrayalım ve sonra üzerini örtecek kadar su
ile kaynatalım.
Suyunu çekmeye başladığında yarı pişmiş sıcak kabaklara süt,
şeker ve vanilyayı ekleyip kaynatalım. Kabaklara tarçınıda ekleyip
hafifçe blenderden geçirip sonra servis tabağına alalım.
Üzerine cevizleri serpiştirip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder