MALZEMELER:
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 dilim ananas küp küp doğranmış
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 adet ananas
1 paket vanilya sosu
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Süt sıvıyağ ve Hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edelim.
En son kuru malzemeleri ilave edelim küp küp doğranmış ananaslarıda ilave
edip karıştıralım.
Limon suyuna toz şekeri ilave edip ocakta karamelize edelim.
Karamelize ettiğimiz şeker ve limon suyu karışımını yağlı kağıt serdiğimiz
kelepçeli kalıba sıcakken dökelim.
Dilimlediğimiz ananasları karamelize ettiğimiz karışımın üzerine
dizelim.
Üzerine kek hamurumuzu döküp 170 derece fırında pişirelim.
Eğer içi pişmeden üzeri kızarırsa folyo ile üzerini kapatalım.
Kekimiz ılıdıktan sonra servis tabağına ters çevirelim.
Ananasların delikli kısımlarını vişne veya çilek reçeli ile süsleyip servis
yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder