Faydalı Bilgiler

YEMEKLERE LEZZET VERMEK İÇİN:

  • Zeytinyağlı yemeklere biraz şeker atmak, daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca piştikten sonra, yemek soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını açmamak gerekir. Unutulmaması gereken bir nokta da; zeytinyağlı yemeklerin yeneceği günden bir gün önce pişirilip, ertesi güne kadar dinlendirikmesidir.

  • Yemek yaparken tuzunu fazla kaçırdıysanız, tencereye birkaç parça kabuğu soyulmuş çiğ patates atın. Patatesler fazla tuzu hemen çekecektir.


  • Sebzeli güveç yaparken, sebzeleri mutlaka çiğ olarak koyun. Böylece sebzeler kendi suyuyla pişip hem lezzetini hemde içindeki 

ETİN DAHA LEZZETLİ OLMASI İÇİN:

  • Et haşlarken, üzerine 1-2 adet karanfil saplanmış 1soğanı da  tencereye ekleyin.Nefis bir tat  ortaya çıkacaktır.Haşlama suyuna katacağınız kereviz  sapı da etin lezzetini artıracaktır.

  •      Eti, birer  kahve fincanı süt, soğan suyu ve zeytinyağı karışımı ile ovup 10-12 saat buzdolabında beklettikten sonra pişirdiğinizde daha çabuk yumuşar ve lezzetine de doyum olmaz!

  •       İşte bir lezzet önerisi daha: Etin üzerine bir miktar biberiye serpip kemik uçlarına da sarımsak sürün. az yağla fırında kızartın.

     Etin yumuşak olması için haşlama suyuna sirke yada limon suyu katın. Biftek türündeki eti ise bir gece olsun sirkeli,sıvıyağla sosun içinde bekletin. Sosa ince kıyılmış taze bitkilerden ekleyin. Sonra eti, hiç yağ koymadan kızartın.



  •     Kullanılacak tuz miktarı ve tuzun ekleniş zamanı pişen yemeğin çeşidine göre değişir. Sulu ve soslu yemeklere başlangıçta az tuz koyun. Yemek pişince biraz daha tuz ekleyebilirsiniz. Kırmızı etli yemeğe, iyice piştikten sonra, beaz etli yemeklere ise yemeğin pişmesine yakın tuz atmanız gerekiyor.


TAVUK ETİNİ TATLANDIRIN:


  • Tavuk etininin daha yumuşak,güzel kokulu ve lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon suyu ile iyice ovalayın.Sonra üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu serpin.



  • Fırında pişireceğiniz tavuğun iyi kızarması için tek yapmanız gereken üzerine tuz ve limon suyu sürmek...Dilerseniz, bir miktar salça sürerek te lezzetini artırabilirsiniz.

  •    Tavuk haşlarken daha lezzetli ve vitamin  değeri açısından zengin olmasını  istiyorsanız , işte size basit         bir yöntem:Tavuğu birer adet soğan ve havuçla birlikte  haşlayın. birkaç diş de sarımsak ekleyin. Böylece hem tavuk hemde suyu çok lezzetli olacaktır. Sebzeleri bütün olarak koyup haşladıktan sonra tencereden alabilirsiniz.    

  •  Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz kurumaması için fırımdan çıktığında üzerine margarin ve limon suyu sürerek aliminyum folyoya sarın. Tavuğunuz yumuşaçık kalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder