YEMEKLERE LEZZET VERMEK İÇİN:
- Zeytinyağlı yemeklere biraz
şeker atmak, daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca piştikten sonra, yemek
soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını açmamak gerekir. Unutulmaması
gereken bir nokta da; zeytinyağlı yemeklerin yeneceği günden bir gün önce
pişirilip, ertesi güne kadar dinlendirikmesidir.
- Yemek yaparken tuzunu fazla
kaçırdıysanız, tencereye birkaç parça kabuğu soyulmuş çiğ patates atın.
Patatesler fazla tuzu hemen çekecektir.
- Sebzeli güveç yaparken,
sebzeleri mutlaka çiğ olarak koyun. Böylece sebzeler kendi suyuyla pişip
hem lezzetini hemde içindeki
ETİN DAHA LEZZETLİ OLMASI İÇİN:
- Et haşlarken, üzerine 1-2 adet
karanfil saplanmış 1soğanı da tencereye ekleyin.Nefis bir tat
ortaya çıkacaktır.Haşlama suyuna katacağınız kereviz sapı da
etin lezzetini artıracaktır.
- Eti, birer
kahve fincanı süt, soğan suyu ve zeytinyağı karışımı ile ovup 10-12
saat buzdolabında beklettikten sonra pişirdiğinizde daha çabuk yumuşar ve
lezzetine de doyum olmaz!
- İşte bir
lezzet önerisi daha: Etin üzerine bir miktar biberiye serpip kemik
uçlarına da sarımsak sürün. az yağla fırında kızartın.
Etin
yumuşak olması için haşlama suyuna sirke yada limon suyu katın. Biftek
türündeki eti ise bir gece olsun sirkeli,sıvıyağla sosun içinde bekletin. Sosa
ince kıyılmış taze bitkilerden ekleyin. Sonra eti, hiç yağ koymadan kızartın.
- Kullanılacak tuz miktarı ve tuzun
ekleniş zamanı pişen yemeğin çeşidine göre değişir. Sulu ve soslu
yemeklere başlangıçta az tuz koyun. Yemek pişince biraz daha tuz
ekleyebilirsiniz. Kırmızı etli yemeğe, iyice piştikten sonra, beaz etli
yemeklere ise yemeğin pişmesine yakın tuz atmanız gerekiyor.
TAVUK ETİNİ TATLANDIRIN:
- Tavuk etininin daha yumuşak,güzel kokulu ve
lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon suyu ile iyice
ovalayın.Sonra üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu serpin.
- Fırında pişireceğiniz tavuğun iyi kızarması için
tek yapmanız gereken üzerine tuz ve limon suyu sürmek...Dilerseniz, bir
miktar salça sürerek te lezzetini artırabilirsiniz.
- Tavuk haşlarken daha lezzetli ve vitamin değeri açısından zengin olmasını istiyorsanız , işte size basit bir yöntem:Tavuğu birer adet soğan ve havuçla birlikte haşlayın. birkaç diş de sarımsak ekleyin. Böylece hem tavuk hemde suyu çok lezzetli olacaktır. Sebzeleri bütün olarak koyup haşladıktan sonra tencereden alabilirsiniz.
- Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz kurumaması için fırımdan çıktığında üzerine margarin ve limon suyu sürerek aliminyum folyoya sarın. Tavuğunuz yumuşaçık kalacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder