MALZEMELER:
1adet büyük boy kuru soğan
1 adet kabak,
3 adet patlıcan,
3 orta boy patates,
3 orta boy domates,
5 adet yeşil biber,
3-4 diş sarımsak,
Baharatlar: karabiber, kırmızı biber, kekik, kuru nane, tuz (ölçüler isteğe
bağlı konulabilir)
Yarım su bardağı zeytin yağı,
Su bardağının dörtte biri kadar su.
YAPILIŞI:
Patlıcan halka halka dilimleyelim.
Çukur bir kabın içerisinde tuzlu suda 15-20 dakika
bekletelim.
Patates, biber ve kabakları halka halka çukur bir kaba doğrayalım.
Patlıcanları da suyunu süzüp bu kaba ekleyelim.
Üzerlerine 4 diş sarımsağı, yağı ve bütün baharatlar ekleyip,
harmanlayalım.
Domates ve soğanları ayrı bir tabağa yarım ay biçiminde dilimleyelim.
Fırın tepsisine domates, patlıcan, patates, kabak, biberve soğanı sırasıyla
dizelim.
Bu şekilde dizerek tepsi yi dolduralım.
Üzerine kapta kalan yağlı baharatlı suyu gezdirelim.
Üzerine istenilirse salçalı sos ta dökülebilir.
150 derece ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar
pişirelim.
Vejeteryanlar için harika bir alternatif. Ev halkı ve misafirlere patlıcan
kebabı ikram ederken vejeteryanlarda bunu yiyebilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder