KREP MAZLEMELERİ
3 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
Tuz
İÇ MALZEMELERİ:
250 gram az yağlı kıyma
Bir orta boy soğan
Tuz, biber, baharat
250 gram beyaz peynir
İsteğe göre mayonez
Sarnak için marul
HAZIRLANIŞI:
3 yumurta, süt, tuz ve unu karıştırıp krep hamurumuzu hazırlayalım.
Hafifçe yağladığımız teflon tavaya kepçeyle döküp yayalım ve orta ateşte
çevirerek pişirelim.
Tüm hamurumuz bitene kadar aymı işlemi tekrarlayalım.
Soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım kıyma ve baharatları ekleyerek iki yemek
kaşığı yağda hafif kavuralım.
İçi çukur bir kare tepsiye dört adet krep ten yarım kenarları dışarı
gelecek şikilde taban hazırlayalım.
Bir kenarda kalan kreplerimizin içine soğumuş iç malzememizden koyup rulo
şeklinde saralım.
Beyaz peynirimizin içine bir miktar moyonez ekleyip karıştırarak
marullarımızın iç malzemesini hazırlayalım. Marulların içine hazırladığımız
peynirli içten koyarak onlarıda rulo şeklinde saralım.
Tepsimizin içine ilk sıraya 1 kıymalı krep, bir peynirli marul, ve tekrar
bir kıymalı krep şeklinde dizelim.
İkinci sıraya bir marul bir krep tekrar bir marul şeklinde yanyana
dizelim.
Tepsimizin kenarlarından sarkan kreplerimizide üzerine düzenli bir şekilde
kapatalım.
Bir servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis
yapalım.
NOT: Kreplerimiz en fazla 10 saat bekletilebilir daha fazla beklerse bayatlar
ve yenmez.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder