MALZEMELER:
2 tane yumurta
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
Limon suyu
Aldığı kadar un
Bir fiske tuz
1 kase iç ceviz
200 kilogram margarin yada tereyağı
1 paket buğday ya da mısır nişastası
ŞERBETİ İÇİN:
7 bardak şeker
6 bardak su
HAZIRLANIŞI:
Üzerine un, tuz, kabartma tozunu da ekleyelim.
Kulak memesi yumuşaklığından biraz sert hamur elde edelim.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp yuvarlayalım.
Tezgahımıza nişasta serpelim ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
Açtığımız hamurları dört katlı üst üste yağlayarak koyalım.
Katlarını hazırladığımızda oklava ile tepsimizin büyüklüğünde açalım ve tepsimize yerleştirdikten sonra üzerlerine cevizi serelim. Bezelerimizin tamamını bu şekilde yapalım.
Tüm bezelerimiz bitince baklavamızı güzelce dilimleyelim ve üzerlerine birer tane fıstık bastıralım.
Üstüne margarin veya tereyağını eriterek ılık şekilde tepsimizin her tarafına dökelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Şerbeti, şeker, su ve limon suyunu tencereye koyup 10 dakika kaynatalım.
Baklavamız ılıkken ılık şerbetini dökelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder