MALZEMELER:
500 gram un
300 gram şeker
150 gram tereyağı
4 yumurta
1 limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
bir tutam tuz
vanilya 1 çay kaşığı
1 yemek kaşığı kabartma tozu
SÜSLEMESİ İÇİN:
50 gr krema
4 tane muz
4-5 tane kivi
4 incir
3 şeftali
100 gram kiraz
100 gr çilek
Bir dilim ananas yoksa portakal da olur
Bir kapta şeker Ile yumurtayı çırpalım.
İyice karıştıktan sonra eritilmiş soğumuş tereyağını ekleyelim.
Bir iki karıştırdıktan sonra limon suyu tuz ve vanilyayı da ekleyip
çırpalım.
Un ve kabartma tozunuda ekleyip karıştıralım.
Hamuru ikiye bölelim ve farklı çaplarda yağlanmış iki
tepsiye veya kalıba dökelim.
Biri diğerinden biraz küçük olacak.
Orta sıcaklıktaki fırında pişirelim.
Piştikten sonra fırını kapatıp 10 Dakika soğumaya alalım.
Bu arada kremayı hazırlayalım.
Kremamızı hazır kullanacağımız için üzerindeki tarife göre
hazırlayalım.
Pastamızın büyük olan parçasını alta yerleştirip üzerine kremayı
yayalım.
Küçük olan parçayıda üzerine yerleştirelim. Üzerine kalan
kremamızı sürelim.
Halka halka dilimlediğimiz meyvelerimizi en uçtan başlayarak
dizelim.
Bir sıra muz bir sıra kivi bir sıra şeftali şeklinde tüm
meyvelerimizi dizelim.
Ortasına ananas veya portakal dilimi koyalım.
Ortasındaki deliğede bir tatlı kaşığı reçel koyalım.
Bir sıra da iki kat pastanın kenarında kalan boşluğa
dizelim.
Ve muhteşem tatlımız muhteşem görüntüsüyle servise hazır.
AFİYET OLSUN.
DOĞUM GÜNÜ PASTASI (emine beder'in tarifi
5 Yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı limonlu su (4/1 limon suyu
+su)
Arzuya göre antep fıstığı
Arzuya göre çikolata rendesi
KREMASI İÇİN:
1yumurta
3/4su barfağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı tepeleme un
2 paket vanilya
1 paket labne peyniri [200 gr]
3 su bardağı süt
PASTAYI ISLATMAK İÇİN:
1,5 çay bardağı sıcak su
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp
köpürtene kadar çırpalım.
1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir
çay bardağına tamamlayalım.
Limonlu suyu kabartma tozunu,elenmiş
unu,kakaoyu çıpma kabına alıp çırpma teliyle karıştıralım.
Kalını margarinle yağlayıp tabanına un
serpelim.
Hanuru kalıba boşaltıp 170 derece ısılı
fırında pişirelim.
Pastayı kalıbın içinde soğutup ikiye
keselim.
Sıcak suya şekeri,nescafeyi ve limon
suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım.
Pastanın kesik yüzeylerini fırça
yardımıyla nescafeli su ile ıslatalım.
Tencereye unu,şekeri,sütü,vanilyayı,
çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz
göz olana dek pişirelim.Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peyniri
ekleyip mikserle yarım dakka çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının
kesik yüzeylerine yayalım.
Alt parçanın üzerine antep fıstığı serpip
üst parçasını oturtalım.
Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını
kapatalım.Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim.
Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten
sonra servis yapalım.
AFİYET OLSUN
KAPLUMBAĞA
PASTA
3 kahve fincanı un
3 fincan tozşeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
3 adet kakaolu kek veya normal kurabiyede
olabilir
1 kutu krema
YAPILIŞI:
Yumurtaları tozşekerle birlikte koyu bir
kıvama gelene kadar iyice çırpalım.
Elenmiş unu ekleyip bir kaşık
yardımı ile çırpalım.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip
tüm malzemeyi tekrar çırpalım.
Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine
boşaltalım.
175 derece fırında yarım saat pişirelim.
Fırından çıkardığımız pastayı soğumaya
bırakalım ve soğuduktan sonra küçük kareler şeklinde keselim.
Çikolataları benmari usulü eritelim.
Eriyen çikolataları krema ile karıştıralım.
Karışımı küçük kareler şeklindeki
pandispanya ile karıştıralım.
Ortası derin bir kaba streç film serelim
ve karışımı bu kaba dökelim.
Donan kaplumbağanın gövdesini servis
tabağına alalım.
Keklerden ayak ve kafa yapıp kaplumbağanın
üzerini süsleyerek servis yapalım.
NOT: Dilerseniz keklerden sırtına
yerleştirip üzerine çikolata sosu dökerek resimdeki şekle getirebilirsiniz.
ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ
Malzemeler:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
25 su bardağından iki parmak fazla süt
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
Sosu için:
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
YAPILIŞİ:
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı
alalım. Sütü azar azar ekleyelim.
Orta ısılı ateş üzerinde sürekli
karıştıralım. Margarin ve tozşekeri ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Karışım koyulaşmaya baslayınca tencereyi ateşten alalım.
Hafif ılınınca çırpılmış yumurtayı ekleyelim.
Tencereyi tekrar ateşin üzerine
oturtup 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Ufalanmis bebe bisküvilerini ekleyin.
Iyice karıştırdıktan sonra içine alüminyum folyo konulmus kalıba
boşaltalım.
Buzdolabında bir buçuk saat bekletelim.
Bir yandan sosu hazırlayalım
. 2 çorba kaşığı kakao tozşeker nişasta ve
1 su bardağı suyu iyice karıştırıp orta ısılı ateşte koyulaşana dek pişirelim.
Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine sostan gezdirerek servis yapalım.
KÜMBET PASTA
TARİFİ
MALZEMELER:
Pandispanya hamuru için
4 yumurta
4 fincan toz şeker(kahve fincanı)
4 fincan un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
DOLGU İÇİN:
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
200 gr beyaz çikolata
1 su bardağı krema
3 adet muz
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalarla şekeri bir kapta iyice çırpalım.
Elenmiş unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip
tekrar çırpalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı aktaralım.
170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gider gitmez yağlı kağıt
yardımıyla rulo haline getirelim.
Diğer tarafta puding malzemelerini tencereye aktaralım.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Pandispanyayı açıp üzerine çok kalın olmayacak şekilde sürelim.
Tekrar sıkıca rulo yapıp 60 dakika kadar bekletelim.
Derin bir kasenin içini streç film ile kaplayalım.
Beklettiğiniz rulo pastayı ince dilimler halinde keselim.
Kasenin her tarafını bu dilimlerle kaplayalım
Muzları incece dilimleyelim.
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtalım ve kırdığımız beyaz çikolatayı
ekleyip eritelim.
Buzdolabında soğuttuktan sonra kabarıncaya kadar mikserle iyice
çırpalım.
Muz dilimlerini ekleyip karıştıralım ve hazırladığımız pastanın
içine aktaralım.
Kalan pasta dilimleri ile kapak yapalım ve streç filmin
kenarlarını üzerine kapatalım.
Önce derin dondurucuda yaklaşık 3 saat daha sonra buzdolabında 3
saat dinlendirelim.
Servis tabağına ters çevirip servis yapalım.
PORTAKALLI PASTA
TARİFİ
Merhabalar, son günlerde gözdem olan bir tarifi sizlerle paylaşmak
istedim. Hemen her misafirime yaptığım bu tarif çok beğenilince bende paylaşma
gereği duydum umarım sizlerde beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsinJ
Malzemeler:
1 paket Pandispanya UnU
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
1 portakal kabuğu rendesi
KREMASI İÇİN:
2 adet portakal
1 paket vanilyalı Pasta Kreması
100 ml (yarım su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
ÜZERİ İÇİN:
İnce dilimlenmiş portakal
YAPILIŞI:
Pandispanya una, yumurtaları ve sütü ekleyerek 7-8 dakika
çırpıyoruz. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayıp
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 40 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Krema için portakalların kabuklarını soyup, çekirdeklerini
ayıklayayar blenderda püre haline getiriyoruz.Üzerine pasta kreması ve
sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz.
Pandispanyayı enine ikiye kesip arasına krema sürerek
kapatıyoruz. Üzerini de krema ile kaplıyoruz ve pastayı buzdolabında 2-3 saat
bekletiyoruz. Dolaptan çıkardığımız pastayı portakal dilimleri ile
süsleyerek servis yapıyoruz.
NOT: dilerseniz kakaolu yada meyveli
kremşanti ilede güzel görüntü verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder