Pasta Tarifleri

MEYVE ŞÖLENLİ PASTA TARİFİ.







MALZEMELER:

500 gram un
300 gram şeker
150 gram tereyağı
4 yumurta
1 limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
bir tutam tuz
vanilya 1 çay kaşığı
1 yemek kaşığı kabartma tozu

SÜSLEMESİ İÇİN:

50 gr krema
4 tane muz
4-5 tane kivi
4 incir
3 şeftali
100 gram kiraz
100 gr çilek
Bir dilim ananas yoksa portakal da olur
Bir kapta şeker Ile yumurtayı çırpalım.
İyice karıştıktan sonra eritilmiş soğumuş tereyağını ekleyelim.
Bir iki karıştırdıktan sonra limon suyu tuz ve vanilyayı da ekleyip çırpalım. 
Un ve kabartma tozunuda ekleyip karıştıralım.
Hamuru ikiye bölelim ve  farklı çaplarda yağlanmış iki tepsiye veya kalıba dökelim. 
Biri diğerinden biraz küçük olacak.
Orta sıcaklıktaki fırında pişirelim. 
Piştikten sonra fırını kapatıp 10 Dakika soğumaya alalım.
Bu arada kremayı hazırlayalım.
Kremamızı hazır kullanacağımız için  üzerindeki tarife göre hazırlayalım. 
Pastamızın büyük olan parçasını alta yerleştirip üzerine kremayı yayalım. 
Küçük olan parçayıda üzerine yerleştirelim. Üzerine kalan kremamızı sürelim. 
Halka halka dilimlediğimiz meyvelerimizi en uçtan başlayarak dizelim. 
Bir sıra muz bir sıra kivi bir sıra şeftali şeklinde tüm meyvelerimizi dizelim. 
Ortasına ananas veya portakal dilimi koyalım.
Ortasındaki deliğede bir tatlı kaşığı reçel koyalım. 
Bir sıra da iki kat pastanın kenarında kalan boşluğa dizelim. 
Ve muhteşem tatlımız muhteşem görüntüsüyle servise hazır. 

AFİYET OLSUN.




DOĞUM GÜNÜ PASTASI (emine beder'in tarifi
                                   



5 Yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1  paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı limonlu su (4/1 limon suyu +su)
Arzuya göre antep fıstığı
Arzuya göre çikolata rendesi

KREMASI İÇİN:
1yumurta
3/4su barfağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı tepeleme un
2 paket vanilya
1 paket labne peyniri [200 gr]
3 su bardağı süt
PASTAYI ISLATMAK İÇİN:
1,5 çay bardağı sıcak su
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürtene kadar çırpalım.
1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım.
Limonlu suyu kabartma tozunu,elenmiş unu,kakaoyu çıpma kabına alıp çırpma teliyle karıştıralım.
Kalını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.
Hanuru kalıba boşaltıp 170 derece ısılı fırında pişirelim.
Pastayı kalıbın içinde soğutup ikiye keselim.
Sıcak suya şekeri,nescafeyi  ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım.
Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla nescafeli su ile ıslatalım.
Tencereye unu,şekeri,sütü,vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim.Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peyniri ekleyip mikserle yarım dakka çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım.
Alt parçanın üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtalım.
Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatalım.Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim.
Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.

AFİYET OLSUN



KAPLUMBAĞA PASTA 


                           



3 kahve fincanı un
3 fincan tozşeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
3 adet kakaolu kek veya normal kurabiyede olabilir
1 kutu krema

YAPILIŞI:
Yumurtaları tozşekerle birlikte koyu bir kıvama gelene kadar iyice çırpalım.
Elenmiş unu ekleyip  bir kaşık yardımı ile çırpalım.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip  tüm malzemeyi tekrar çırpalım.
Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine boşaltalım.
175 derece fırında yarım saat pişirelim.
Fırından çıkardığımız pastayı soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra küçük kareler şeklinde keselim.
Çikolataları benmari usulü eritelim. Eriyen çikolataları krema ile karıştıralım.
Karışımı küçük kareler şeklindeki pandispanya ile karıştıralım.
Ortası derin bir kaba streç film serelim ve karışımı bu kaba dökelim.
Donan kaplumbağanın gövdesini servis tabağına alalım.
Keklerden ayak ve kafa yapıp kaplumbağanın üzerini süsleyerek servis yapalım.
NOT: Dilerseniz keklerden sırtına yerleştirip üzerine çikolata sosu dökerek resimdeki şekle getirebilirsiniz.



ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ




                             


Malzemeler:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
25 su bardağından iki parmak fazla süt
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
 Sosu için:
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
YAPILIŞİ:
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alalım. Sütü azar azar ekleyelim. 
Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştıralım. Margarin ve tozşekeri ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Karışım koyulaşmaya baslayınca tencereyi ateşten alalım. 
Hafif ılınınca çırpılmış yumurtayı ekleyelim.
 Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtup 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edelim. 
Ufalanmis bebe bisküvilerini ekleyin. Iyice karıştırdıktan sonra içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltalım. 
Buzdolabında bir buçuk saat bekletelim. Bir yandan sosu hazırlayalım
. 2 çorba kaşığı kakao tozşeker nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırıp orta ısılı ateşte koyulaşana dek pişirelim. Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine sostan gezdirerek servis yapalım.


KÜMBET PASTA TARİFİ

                                     



MALZEMELER:


Pandispanya hamuru  için
 4 yumurta
 4 fincan toz şeker(kahve fincanı)
 4 fincan un
 Yarım paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 3 yemek kaşığı kakao



DOLGU İÇİN:

 1 paket vanilyalı puding
 2 su bardağı süt



200 gr beyaz çikolata
1 su bardağı krema 
3 adet muz

HAZIRLANIŞI:

Yumurtalarla şekeri bir kapta iyice çırpalım.
 Elenmiş unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
 Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı aktaralım.
 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
 Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gider gitmez yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirelim.
 Diğer tarafta puding malzemelerini tencereye aktaralım.
 Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
 Pandispanyayı açıp üzerine çok kalın olmayacak şekilde sürelim.
 Tekrar sıkıca rulo yapıp 60 dakika kadar bekletelim.
 Derin bir kasenin içini streç film ile kaplayalım.
 Beklettiğiniz rulo pastayı ince dilimler halinde keselim.
 Kasenin her tarafını bu dilimlerle kaplayalım
 Muzları incece dilimleyelim.
 Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtalım ve kırdığımız beyaz çikolatayı ekleyip eritelim.
Buzdolabında soğuttuktan sonra kabarıncaya kadar mikserle iyice çırpalım.
 Muz dilimlerini ekleyip karıştıralım ve hazırladığımız pastanın içine aktaralım.
 Kalan pasta dilimleri ile kapak yapalım ve streç filmin  kenarlarını üzerine kapatalım.
 Önce derin dondurucuda yaklaşık 3 saat daha sonra buzdolabında 3 saat dinlendirelim.
 Servis tabağına ters çevirip servis yapalım.




PORTAKALLI PASTA TARİFİ



Merhabalar, son günlerde gözdem olan bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Hemen her misafirime yaptığım bu tarif çok beğenilince bende paylaşma gereği duydum umarım sizlerde beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsinJ

Malzemeler:
1 paket Pandispanya UnU
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
1 portakal kabuğu rendesi

KREMASI İÇİN:
2 adet portakal
1 paket vanilyalı Pasta Kreması
100 ml (yarım su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

ÜZERİ İÇİN:
İnce dilimlenmiş portakal
YAPILIŞI:
Pandispanya una, yumurtaları ve sütü ekleyerek 7-8 dakika çırpıyoruz. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 40 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
Krema için portakalların kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıklayayar  blenderda püre haline getiriyoruz.Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyerek mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz.
Pandispanyayı enine  ikiye kesip arasına krema sürerek kapatıyoruz. Üzerini de krema ile kaplıyoruz ve pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Dolaptan çıkardığımız pastayı  portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapıyoruz.
NOT: dilerseniz  kakaolu yada meyveli kremşanti ilede güzel görüntü verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder