MALZEMELER:
Yarım litre ılık süt
1 cay bardağı sıvıyağ
2 adet kesme seker
2 yumurta beyazi ( sarısını üzeri için ayırıyoruz)
1 küp yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine haş haş
Aralarina sürmek icin 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Hamurumuzu hazırlamak için sırasıyla malzemelerimizi ekleyerek orta halli bir
hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya
bırakalım.
Mayalanan hamurumuzu alıp hafif unlu zeminde bezeler yapalım.
Dörttane avuç içine sığacak şekilde 4 tanesi biraz küçük bir taneside
bunlardan hafif büyük olcak şekilde 9 adet beze hazırlayalım. Fırın tepsimize
pişirme kağıdı serelim.
Eşit olan dört büyük parçayı pasta tabağından hafif büyük olcak şekilde açıp
aralarına zeytin yağı sürerek fırın tepsisine üst üste yerleştirelim.
Kenarlarını kesmemek şartıyla ortasından paralel sekiz çizik
çizelim
En alttakide dahil olmak üzere kestiğimiz kesitleri dışarı doğru çevirelim.
Küçük olan dört eşit parçamızıda hamurumuzun ortasına sığacak büyüklükte
açalım.
Parçalarıda aynı şekil keserek dışa doğru çevirelim. Son olan tek bezemizi de
ortasına yerleştirelim.
Kenarlarına Hindistan cevizi ortasınada haşhaş serpelim.200 derecede önceden
ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.Eğer içi pişmezse üst ayarını
kapatıp öyle pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder